TİKTOK KAPATILABİLİR

2017 de hayatımıza giren tiktokun kapatılması gündemde. Son günlerde ortaya atılan görüntülerde tiktok ta müstehcen görüntüler yayılmıştı. Bu yaşananlardan sonra tiktok’un kapatılma ihtimali ortaya çıktı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman çok ciddi çalışmalar içinde olduklarını söyledi. 7 Aralıkta tiktok un Türkiye ve Avrasya tik temsilcisi Emir geleni TBMM ye davet edildi. TBMM ye gidip son günlerde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapacak. Tiktok için Devlet Bahçeli tiktok rezaleti salgın gibi yapılmaktadır demişti. Bu sözleri sonrası Twitter da tiktok kapatılsın etiketi 1. sıraya yükselmişti. Türkiye de 29 milyondan fazla kişi tiktok kullanıyor ve en çok kullanıcısı olan ülkeler arasında ilk 10 a giriyor. Kullanıcıların çoğu 18 yaşından küçük olması dikkat çekiyor.

Çocukların ve gençlerin zararlı içeriklere maruz kalmaması için Türkiye’de tiktok un lisansı iptal edilebilir. Ülkenin çoğu bu kararı desteklemekte olup bazıları da gençlerin ifade özgürlüğünün elinden alındığını belirtti.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın