DEV DERBI DE KAZANAN TRABZONSPOR

Spor toto süper lig in 11. haftasında derbi maçında konuk Trabzonspor ev sahibi Fenerbahçe yi 3-1 mağlup etti. Böylece Trabzonspor 26 yıl sonra ilk kez deplasman da Fenerbahçe ye karşı galibiyet almış oldu. Fenerbahçe nin serisine son veren maçta Trabzonspor un gollerini Onuachu, Berat ve Pepe den geldi. Fenerbahçe nin her iki golü penaltıdan Tadic den geldi.

Ligde 10/10 yapıp en yakın rakibi Galatasaray ın 2 puan önünde olan Fenerbahçe bu mağlubiyetle haftayı ikinci sırada tamamladı. Maçta oynanan oyundan daha çok hakem kararları damga vurdu. Hakem Zorbay Küçük Trabzonspor un iki golünü iptal etti. Eski hakemler tarafından iptal edilen golleri doğru bulsalarda hem Trabzonspor hem en yakın rakibi Galatasaray ın taraftarları verilen kararları yanlış buldular. Fenerbahçe taraftarı da hakem Zorbay Küçük ün performansından memnun değildi, İsmail Yüksek in kırmızı kartını ve ilk yarının sonunda Syzmanski nin penaltı beklediği pozisyonunda hakemin verdiği kararı yanlış buldular. Maçta Fred, Becao, Djikunun yokluklarını oldukça hisseden Fenerbahçe de yenilen gollerin hepsi neredeyse bireysel hatadan geldi. Defans bölgesinde ki oyuncuların hepsinin sakat olması sonucu forma şansı bulan Samet Akaydın bu şansı iyi değerlendiremedi. Özellikle Pepenin attığı üçüncü golde yaptığı hatayla iyice dağılan Samet, 73. dakika da teknik direktör İsmail Kartal tarafından oyundan alındı, oyundan alınan Samet gözyaşlarını tutamayıp direk soyunma odasına gitti. Defans bölgesi adeta alarm veren Fenerbahçe teknik direktörü Ismail Kartal maç sonu basın toplantısında Djiku ile Fred in bir sonra ki maça yetişme ihtimali bulunduğunu söyledi.

Gelecek hafta Fenerbahçe ligde Adana Demirspor ile deplasmanda karşılaşacak. Trabzonspor ise gelecek hafta evinde Konyaspor u ağırlayacak.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın