ORTADOĞU DA BÜYÜK SAVAŞ

7 Ekimde başlayan ve hâla devam eden İsrail Filistin savaşında yüzbinlerce sivil hayatını kaybetti. İsrail her seferinde ertelediği kara harekatında oldukça fazla kayıp verildiği öğrenildi. Kassam tugayları İsrail tarafından açıklanan rakamın yalan olduğu ve açıklanandan daha fazla kayıp verdiğini söylüyor.

İran bu savaşta İsrail ve ABD yi tehdit etmeye devam ediyor. İran lideri yaptığı açıklamada Gazzeyi vurmaya devam ederlerse hem İsrail e hem de ABD ye savaş açmakla tehdit etmişlerdi. Müslüman ülkelerden her gün kınama alan İsrail ise Gazzeyi vurmaya devam ediyor. Türkiye İsrail arası uzun zaman sonra düzelmişti. Savaş başladıktan kısa bir süre sonra Türkiye tavrını net bir şekilde koydu. En son İsrail in hastaneyi bombalaması ile tüm Müslüman ülkeler İsrail i boykot etmişlerdi. Hastanenin bombalanmasından sonra yapılan gösterilerden rahatsız olan İsrail, başta elçisi olmak üzere tüm diplomatik adamlarını Türkiye den geri çekti.

Türkiye ile İsrail arasında ki ithalatta ciddi düşüş yaşanmakta, ülkenin tamamında İsrail mallarını boykot eden esnaf çoğalmakta. Türkiye nin bazı yerlerinde İsrail e tepki göstermek için kola alıp yerlere dökenlerde oldu. İsrail e bir uyarı da Arap ülkesi Katar dan geldi. Savaş devam ederse gazı keseriz diyen Katar dış işleri Bakanlığında ayrıca Rusya nında desteklediği 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir bağımsız devlet kurulmasını desteklediklerini açıkladılar.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın